Northern Devils

Bakgrund

Södra Hockey Akademin erbjuder en hockeyutbildning som är unik i sitt slag och som bevisligen bidrar till en kontinuerlig och påtaglig utveckling bland våra spelare. Vi har gått från att vara en liten grupp som söker lite extraträning till att bli en erkänd aktör som rymmer över 150 aktiva spelare från hela Stockholm under sitt paraply.

Konceptet med akademilag tog vi fram när utvecklingen hos vissa spelare har varit så stor att vi behövde addera ytterligare ett steg i våran utbildning för att kunna hålla fast vid vår grundprincip att alla spelare ska få möjlighet att utmanas på sin egen nivå.

Denna elitsatsning syftar först och främst till att tillgodose behovet hos spelarna som ligger längst fram men även för att kunna behålla dessa inom akademin som i sin tur höjer den generella nivån på vår verksamhet.

Spelarna kommer stimuleras till att vilja bli ännu bättre och sättas i situationer som är utmanande både fysiskt och psykiskt.

Laguttagning

Uttagningsarbetet genomförs genom att följa en genomtänkt och gedigen process där olika aspekter och kriterier har vägts in hos spelarna. Mycket vikt läggs på mental mognad, tävlingsvilja, attityd, spelarfärdigheter, matchvana på helplan och om ett deltagande skulle medföra en positiv effekt på spelarens utveckling.

Allt detta tittar vid på vid en matchcamp som vi anordnar till varje höstlov. Laget går inte att ansöka till, vi kontaktar spelarens föräldrar med ett erbjudande om en plats när det blir aktuellt.

Till varje lag kommer vi ta ut 20 utespelare och 2 målvakter varav 10 utespelare kommer agera som reserver. Reservspelarna kallas till alla träningar men har ingen garanterad plats vid match eller cup men kallas in vid bortfall av ordinarie spelare.

Aktuella ålderskullar är 12 och 13.

Träningsmetoder och pedagogik

Spelare uttagna till detta lag anser vi befinna sig på en sådan nivå att vi tar för givet att man ligger långt fram skillsmässigt. Därför kommer vi förvalta all våra träningstid på att finslipa positionsspelet, taktik och spelsystem.

Målet är att kunna omsätta det vi tränar på i matchspel!

Northern Devils kommer under kommande år att fokusera på följande träningsmetoder för utveckling av helplansspel:

● Positionsspel – hur agerar jag som back/forward/center i olika situationer och när får jag bryta reglerna?
● Passningsspel och hitta öppna ytor i spelet.
● Zonspel – spelet utan puck samt med puck (anfallszon, mittzon, försvarszon)
● Uppspel – lösningar ur olika pressade situationer.
● Närkampsspel – hur stoppar jag motståndaren på ett korrekt sätt?

Våra sponsorer

Följ oss

Följ oss gärna på våra sociala medier

Kontakta oss